Velkommen

Jeg hedder Gitte, bor i København og studerer til jordemoder. Jeg står bag instagram profilen jordemoderstrik, hvor jeg deler min hverdag med strik, hækling og andet håndarbejde.

På denne hjemmeside finder du de opskrifter jeg designer.

 • Grey Instagram Icon

hækling

STRIK

jordemoderstrik

2016

Archive
APPETIZING
ADVENTURES
-
COOKBOOK

Viftesvøb

Tilbage i 2015 lavede jeg dette svøb til min kusines lille datter. Jeg havde købt det blødeste mælkefibergarn, som egentlig skulle bruges til et andet projekt, men det blev altså til dette svøb i stedet for.

Svøbet er i sin enkelthed ganske simpelt og bygget op af få elementer, men det er også dette jeg syntes der gør det super yndigt og elegant.

Jeg lavede som sagt svøbet for godt et år siden, men opskriften er først blevet skrevet ned nu, skulle du derfor opleve nogen fejl eller noget der ikke giver mening, så skriv endelig til mig.

Det skal du bruge til viftesvøb:

 • Jeg har lavet svøbet i mælkefibergarn med en strikkefasthed på 24mx32p = 10x10cm. Garnet er desværre udgået af produktion, men hvis du ønsker at lave det i samme tykkelse kan der f.eks. bruges: DROPS Baby Merino (køb her) eller DROPS BabyAlpaca Silk (køb her).

 • Hæklenål nr. 3 eller 3 1/2.

 • Jeg brugte ca. 250g, og svøbet måler 70cmx90cm.

 • Svøbet kan i princippet laves i lige det garn du har lyst til. Ønsker du det lidt tykkere kunne det f.eks. laves i DROPS Merino Extra Fine (køb her) på nål nr. 4 eller 4 1/2.

Du vil i opskriften møde disse forkortelser:

 • m (maske)

 • lm (luftmaske)

 • stgm (stangmaske)

 • fm (fastmaske)

 • rk (række)

 • km (kædemaske)

 • R (runde)

Inderborten (viftemønstret):

Mønstret er deleligt med 4 + 3.

Du starter med at lave en lm-kæde, husk den skal være delelig med 4. Når kæden har den ønskede bredde laver du 3 lm mere (dette er vendemasker).

Start i 7 m fra nålen.

Rk. 1: *(2stgm, 1lm, 2 stgm) i samme maske. Spring 3 m over* Gentag fra * til * rækken ud. Slut med 1 stgm i sidste m. Vend med 3 lm.

Rk. 2: *(2 stgm, 1 lm, 2 stgm) i lm-buen fra forrige rk.* Gentag fra * til * rækken ud. Slut med 1 stgm i vendemaskerne fra forrige rk. Vend med 3 lm.

Gentag Rk. 2 til du har den ønskede længde. Slut af med 1 lm i stedet for 3 lm.

Kanten:

R1: fm hele vejen rundt om svøbet. I hjørnerne laves der (1fm, 1lm, 1fm). Slut R af med 1 km i vende-lm fra den sidste runde af inderborten.

R2: 3 lm. 1 stgm i hver m. I hjørnerne laves der (1 stgm, 2 lm, 1 stgm). Slut R af med 1 km i den øverste af de 3 lm.

R3: 3 lm, 1 stgm i hver m. I lm-hjørnerne laves der (2 stgm, 2 lm, 2 stgm). Slut R af med 1 km i den øverste af de 3 lm.

R4: Gentag R3.

R5: *3lm, 1 fm i den nederste af lm, spring 1 m over, 1 km i næste m* Gentag fra * til * runden ud. Klip snoren og hæft ende.

God hæklelyst!

Copyright:

Opskriften er kun til privat brug. Du må hverken sælge eller på anden måde videregive opskriften, henvis i stedet til min Instagram eller www.jordemoderstrik.dk. Du må gerne sælge det færdige produkt, HUSK blot at henvise til mig som designeren.

Jeg vil blive super glad hvis du vil dele dit færdige resultat med mig. Hvis du deler det på Instagram så brug gerne hashtags'ne: #jordemoderstrik #viftesvøb og husk at tagge mig @jordemoderstrik.